مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

آنچه را كه قصد داريم در اين مطلب مورد بررسي قرار دهيم بحث بيع شرط مي‌باشد كه از اقسام بيع به شمار مي‌رود و اگر بخواهيم معناي آن را به زبان ساده بيان كنيم بايد بگوييم كه بايع يعني همان فروشنده در جريان بيع شرط كالايي را به فروش مي‌رساند و در مقابل ثمن را از مشتري دريافت مي‌كند سپس شرط مي‌شود كه اگر در يك مدت معين تمام ثمن توسط بايع به مشتري پس داده شود بيع فسخ شود. همچنين اين امكان وجود دارد كه شرط شود كه نصف ثمن توسط بايع بازگردانده شود و معادل آن مقدار كه بازگردانده مي‌شود بايع اين اختيار را پيدا كند كه عقد را فسخ نمايد. در ادامه به بررسي نكات بيع شر‌ط مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

بيع شرط

بيع شرط

بيع شرط

بيع شرط

 

 

 

 

تفاوت بيع شرط با خيار شرط

اگر بخواهيم ماهيت و ذات اين دو را با هم مقايسه كنيم بايد بگوييم كه تفاوتي وجود ندارد. اما با دقت متوجه مي‌شويم كه مي‌توان دو تفاوت را براي آن‌ها متصور شد.

اولين تفاوت اين است كه خيار شرط يك خيار مشترك مي‌باشد و به عبارت ديگر اين خيار هم متعلق به بايع است و هم متعلق به مشتري و حتي مي‌تواند براي ثالث در نظر گرفته بشود. اين در حالي است كه بيع شر‌‍ط تنها متعلق به بايع مي‌باشد. تفاوت دوم از اين قرار است كه در خصوص خيار شرط ما نمي‌گوييم كه اعمال آن مشروط است به پرداخت ثمن و يا اينكه اعمال آن منوط است به تسليم مبيع. ولي در خصوص بيع شر‌ط بيان مي‌كنيم كه تنها زماني بايع مي‌تواند بيع شرط را فسخ كند كه تمام ثمن و يا آن قسمت از ثمن كه شرط شده است را پرداخت كند. بنابراين براي اعمال خيار در بيع شر‌ط شرايطي وجود دارد كه اين شرايط را در خيار شرط ملاحظه نمي‌كنيم.

تاريخچه بيع شرط

موقعيتي را تصور كنيد كه در آن افرادي به پول نياز دارند و در مقابل افرادي وجود دارند كه پول مورد نياز آن‌ها را در اختيار داشتند و مي‌توانستند به آن‌ها قرض بدهند اما اين كار را انجام نمي‌دادند مگر اينكه افراد نيازمند به پول، ملك خود را از طريق عقد بيع كه بيع شرط نام داشت به افرادي كه صاحب پول بودند منتقل مي‌كردند. به اين ترتيب در ضمن بيع شر‌ط قيد مي‌كردند كه در صورتي كه بايع تمام ثمن را پرداخت كرد مي‌تواند عقد را فسخ كند.

بررسي مفهوم ربا در بيع شر‌ط

همانطور كه مي‌دانيد در شرع ربا حرام است همچنين در قانون براي شخصي كه ربا مي‌دهد و شخصي كه ربا دريافت مي‌كند مجازات تعيين شده است. به همين دليل در تدوين قانون به اين موضوع توجه شد و بيان شد كه مالكيتي براي مشتري در جريان بيع شرط ايجاد نمي‌شود و تنها مال به صورت يك رهن در نظر گرفته مي‌شود. اما بعد از مدتي اين قانون هم كنار رفت و بيع شر‌ط ايجاد مالكيت نمود.
بايد به اين نكته توجه شود كه مالكيت بيع شر‌ط به اين شكل است كه براي مشتري ايجاد مالكيت مي‌كند اما در عين حال براي بايع هم در عين حال خيار در نظر مي‌گيرد.

ممكن است تصور كنيد كه در اينجا يك حيله قانوني اتفاق مي‌افتد. بايد بيان كنيم كه حيله دو نوع دارد و آنچه كه در اينجا محقق مي‌شود در واقع انطباق يك عمل با قانون مي‌باشد.
بايد توجه كنيم در جايي كه قصد ربا وجود دارد عقد صوري در نظر گرفته مي‌شود و همان طور كه مي‌دانيم عقد صوري يك عقد باطل است و دليل بطلان عقد صوري وجود نداشتن قصد واقعي در زمان انعقاد عقد مي‌باشد. بنابراين بايد قصد واقعي در زمان انعقاد عقد بيع وجود داشته باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص بيع شر‌ط، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون بيع شر‌ط پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع « بيع شرط

امتیاز:
بازدید: 35
برچسب:
:
[ 1399/7/14  ] [ ۰۸ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب